Bränderna på BI och annat smått och gott

Det har varit några intensiva veckor och snart är det jul! Jag förstår inte vart tiden tar väg!

I alla fall...

Brand nr 1
.hela BI (7 våningar) fick utrymmas. Vi var på väg med mat till en konferens då brandlarmet går och en röst på engelska säger : this is a firealarm ( nähä...säger du det...), please proceed to the nearest exit. Gymmet, företagen och alla studenter + personal skulle utrymma byggnaden vilket tog en evighet och då kom kanske inte ens 1/3 ut! Slutsatsen av det är ju att brandövning kanske skulle vara bra att göra ofta för i den där takten kommer alla brinna inne.
När vi kommer tillbaka in igen visar det sig att det faktiskt inte var en övning - det var våran kock som satt igång det när han lagade mat! Med ett smil står han och fortsätter lugnt inne i köket och sätter faktiskt inte bara igång alarmet en gång - utan 4 gånger.....

Brand nr 2
Förra veckan när jag stog på baguettstationen så kände jag att det luktade lite brännt och när jag kikar på pasta- och pizzastationen brevid mig ser jag hur det ryker ur pizzaugnen. Där står även en av tjejerna och bara tittar på röken lite fundersamt "Ska det ryka sådär?"och helt plötsligt kommer det ut några från köket och petar ut något som fastnat inne i ugnen - en brinnande pizza. Extra knaprig pizza någon?

Brand nr 3
Var väl mer rökutveckling än brand... När jag satte igång ugnen var det massa skit i botten och när jag öppnade luckan bolmade det ut rök som satte igång alarmet och även när jag står på en stol är jag för kort för att ta ner det. Gry fick assistera annars hade jag blivit hörselskadad. Mobbing för min "korthet" fick jag stå ut med i stället.

Annars forstsätter det med jobb på veckan och på helgerna är man halvt lobotimerad. Förra helgen bjöd Martes kjereste och hans bror hem oss jenter till dem. De hade lagat mat och dukat så fint och vi blev uppassade till max. Sen blev det guitarr hero och pest eller kolera samt mer besök av en vän till dem till sent på kvällen. När vi kom hem så satte vi oss en stund och snackade i vardagsrummet och marte såg på nettet att det 30 min innan vi gick av t-banen på holmen hittats en man där svårt knivstucken.  Det har vart mkt sånt skit på sista tiden faktiskt. Folk som gått amok på t-banan och slumpvist knivstuckit kvinnor, skottlossningar och rån misshandel och våldtäckter. Oslo är inte bara pensionärer och barnfamiljer trots att det är så vi här uppe på holmenkollen upplever det. man lever lite i en falsk bubbla. Jag är otroligt glad att jag bor där jag bor.

I söndags så julpyntade vi lägenheten också. Vi drog på IKEA förra veckan så vi hade en massa nyköpt julpynt. Nissar och falsk julgran samt julgranskuler lite överrallt - otroligt stillöst men juligt, ju mer pynt desto bättre!

RSS 2.0