Chang mai, leka apa och bergstur till Laos

Dags for uppdatering!
Vi drog till chang mai(norra thailand) med nattbussen och kom fram kl 6 pa morgonen i sporegn... Hittade en tjej fran nederlanderna och delade tuktuk med henne in till city till ett guesthouse vi sett i LP:n. Framme sa var det stangt...slutade med att vi lag och sov pa packningen i over en timme utanfor receptionen! Under den timmen valler det in mer folk som redan bokat...sa det gick inte sa bra.
Ut i sporegnet igen alltsa, men vi forsokte halla modet uppe och humoret pa topp, "lite regn skadar inte"... Hittade till slute ett asstort guesthouse pa 4 vaningar som vi under vistelsen inte sag nagra andra pa, forutom nar vi skulle lamna stallet!
Chang mai var mkt battre an Bangkok, otroligt mysig stad som vi vandrade runt i. Pa min fodelsedag akte vi upp i bergen, in i regnskogen och akte linbana 20-40 m ovan mark. Obeskrivbart! Hamnade i en grupp med israeler(mkt trevligt folk) och tillsammans tillbringade vi 3 h svingandes fran trad till trad, over hangbroar, ned och uppfor spiraltrappor runt traden osv. Guiderna var galna och verkade tycka att de hade ett hyffsat nice jobb!

Sen bar det av mot Laos, 7 h minibuss resa (dar vi for forsta gangen traffade 2 svenskar!), overnattning mitt ute i ingen stans, leta reda pa mekongfloden och den officiella checkpointen, aka over floden, pappersifyllnad och pass/visumkoll sen 13 h minibuss resa till Luang Prabang! Och nu ar vio da antligen har! Resan med minibussen hit var...annorlunda...upp och ned for berget med mer hal i backen an vag och med 3 chaufforer som sjong med for full hals till deras cd, guppandes upp och ned och kastades runt som bara den! Har snackar vi i samma stil som guatemalaresan upp till bergen....
Kom fram till luang prabang med inalvor som skakats loss fran deras plats men valdigt nojda att antligen vara har! Vad jag kan saga om Luang Prabang ar: avslappnat, vackert, helt annorlunda fran thailand och helt enkelt underbart! Har atit frukost vi mekongfloden varje dag och vandrat runt och tittat pa allt. Ganska litet stalle men helt perfekt. Hyrde cykel idag och trampade pa som galningar uppfor bergsbackarna under hejjarop fran de bipasserande i tuktuk....kom till slut fram till ett vattenfall, inte det vi skulle till men vattenfall i alla fall, dar vi tog en valfortjant paus. Imorgon ska vi nog till en grotta och hitta nagonstans att bada for det ar galet varm!

Tacktack alla som grattade mig pa fodelsedagen! Det var en minnesvard 21-arsdag!

Nu hoppas jag att det gar igenon denna gang da det forra gangen blev stromavbrott! ps, inga bilder det gar for segt!.ds.

Khaosan = alltid kaos

Nu är man tillbaka på  thai-mark igen då !
Resan tog ju kortare tid än oslo-bjästa så  det var inga problem. Vi kan ha råkat sitta lite fel vid gaten och pratat så att vi glömde tiden lite och var näst sist ombord...men,men, varför stressa? Hade vart lite taskigt bara att missa flyget det första man gör....
Mellanlandade i Helsinki (!) och skeppades hit med finnarna till bangkok. Tillbaka på Khaosan Road är det lika kaosartat som alltid. Men helt underbart ändå! äntligen är jag här i värmen!
Eftersom vi inte har planerat alls så har det blivit intensivplanering nu, vi tycker förvånandevärt lika så det har inte vart några problem. jungel blir det, apor, vattenfall, dykning, massa länder om vi hinner trycka in allt! 3,5 må nader kändes långt men nu märker vi att det blir tight om tid!!
Vi är strandade här tills imorgon kväll då vi får våra visum till Laos och Cambodja. Planen ser ut : 2 ve Laos, 3ve Vietnam, 2 ve Cambodja sen kho tao och dykning, sen malaysia. Något sånt men allt kan ändras!

Var på tur igår till the temple of dawn, helt underbart! Varmt som bara den men värt promenaden (som blev ganska lång för att vi gick en omväg, vi gick inte alls vilse...inte alls...). Utsikt  over hela bangkok när man klättrat upp för alla trapporna. Bilder kommer senare!
På vägen hem kom monsunregnet och ja...vi blev ganska dränkta. Sånt hör ju till!

Var in till MBK idag till "riktiga" staden, dit alla som har det bättre ställt shoppar och fick hela tiden påminna varandra att vi ska resa massa och inte shoppa nu! Med 7 våningar så var det lite att se!

Planen är att komma in i Laos den 18 sept(min födelsedag!) och då  börjar äventyret på  riktigt! 

resefeber någon?

Okej, om 2 h går mitt tåg till arlanda och 20.40 lyfter vi. Det som är mest skrattretande tycker jag att hela den här resan till thailand tar kortare tid än mina resor från oslo-köpmanholmen. Hm...det är ju bra med infrastruktur...

Har vart i uppsala de sista dagarna och tagit sista vaccinationen och träffat gamla klasskompisar och släkt. Allt går mkt smidigare här nere. I dö-vik fick jag stå i kö 2 ve innan de ringde från vårdcentralen för vaccinering och så försökte de pracka på mig massa onödiga tabletter. Nej, tack, jag vill inte knapra malariatabletter i onödan och jag tänker inte dricka ducoral som inte ens har dokumenterad hjälpeffekt!

Det har varit underbart väder och jag har suttit vid ån och pratat med folk jag inte träffat på jättelänge och fått rapporter på vad som hänt här i sverige medans jag flackat runt. Jag märker vad dålig jag är på att hålla kontakten med folk, fast jag tycker om dem, för jag har noll koll på alla gamla klasskamrater. Som tur är är jag lite ifylld nu i alla fall och det verkar som att nu när jag drar iväg så drar halva gänget till norge. Hm. Dålig tajming.

Jag har även packat om ryggsäcken 8 gånger och den senaste veckan har jag sovit kanske...i snitt 3 h/natt. Förra helgen gick vi ut, sen så har jag packat, packat om, packat om igen, läst på UD:s hemsidor, funderat på framtiden, repiterat dykkurser osv hela nätterna och sömn har jag bara gett upp. Jag hamnar säkert i sömnkoma på flyget för jag är ju en sån där konstig människa som tycker att det är lugnande att flyga.

Shit,shit,shit snart drar jag!!!!!!!!! Allt som är glömt är glömt. Ingenting är planerat men det blir nog skitbra. Hanna; om du läser det här så har jag ingen aning om när vi kommer till kho tao, tidsplanering existerar just nu inte(känner du igen det kaske.....?!) Men när du minst anar det poppar vi upp!

RSS 2.0