Jul i Bangkok

Hej och ha!
Jul i Bangkok ar som inget annat!
Vi har racat runt i kopcentrena och fatt lite julstamning via julmusik och tomteluvor och massa glitter som de har spokat ut bangkok med eftersom de alskar att fira saker, aven om det bara ar for turisternas skull. Fest ar fest!

Pa julafton sa vaknade vi och var valdigt girade, bara for att upptacka att alla andra ju firar den 25:e och inte helt var pa! I alla fall sa bytte vi julklapp med varandra och begav oss in till city till ett stort kopcenter som har en isrink innomhus pa 4:e vaningen! De hade skruvat pa AC.n och lyckats fa ned temp till svinkalla 19 grader(plusgrader alltsa...) vilket gav resultatet av blot svinglatt "is" som vi halkade runt pa som bambi. Det roliga var att jag bara kan aka pa konstakningsskridskor och fick vanliga killskridskor, jakob daremot som aker killskridskor fick konstakningsskridskor...Behover jag skriva mer? Vi hade kul i alla fall och akte runt med julgransglitter pa oss och var allmant exotiska.
Sen blev det 3D bio och pa kvallen svensk massage! Annorlunda men helt ok jul!

Juldagen var mer livad och folk var valdigt jultrevliga overrallt. For att fira lite till sa akte vi till ett nojesfallt som var i princip ode och vi kunde bara springa runt fran karusell till karusell utan ko over huvud taget! Liseberg slang dig i vaggen..ingen 1 h ko har inte! Yra i huvudet sa lade vi oss vid poolen efterrat innan var skjuts hem kom och vi tillbrinmgade nastan 2 h i trafikko da alla skulle sluta tidigare fran jobbet och fira lite jul eller liknande. Nar det bara kostar 28 kr att ga pa bio sa gjorde vi det igen! Den har gangen sag vi sherlok holmes pa VIP bion och det var skitbra!

Idag sa har vi dykt ned i ett akvarium fullt med hajjar! Sandsharks, nursing sharks, leopard sharks, reef sharks och giant groupers bla fanns det att titta pa! Det var otroligt cool och jag har fortfarande inte smallt det. Vi hade fatt pa oss jattemkt tyngder sa att vi skulle halla oss mest pa botten och lata hajjarna komma till oss, vilket de gjorde! De var inte det minsta skygga och tyckte att vi ungefar var lika skrammande som ett par stenar pa botten. Otroligt nara kom dem! Sa vi lag och slappade lite langs botten och tittade pa alla hajjarna runt omkring oss. Det konstigaste var att man inte var ett dugg radd. Jag hade massiva problem med tyngderna fran borjan da akvariumet var valdigt valdigt tungt med salt och medans jag holl pa och forsoka komma pa ratt kol igen och inte tippa runt baklanges sa var vi plotsligt omringade av hajjar och man han inte riktigt bli nervos. Jag tror detvar hojdpunkten pa resan. Det eller bungeyjumpet!

Imorgon blir det ny dag och nya aventyr, i bangkok finns det alltid nagot att gora!

GOD JUL ALLESAMMANS!

Railay, nattpromenad till Malaysia & aventyrsdagar i Phuket

oj oj oj..jag forstar inte vad dagarna tar vagen. De sista veckorna har flugit forbi och jag ska gora mitt basta for att fa med hojdpunkterna.

Vi stannade pa Koh Phangan i en ve och vilade upp oss vid den (ode) poolen och tog oss ibland till en av stranderna i narheten(eller inte i narheten som vi fick uppleva nar vi gick upp och nedfor ett berg innan vi antligen kom fram till stranden). Vi fick faktiskt se en STOR Hornbil som hoppade runt pa marken men som blev skramt upp i traden av nagra turister. De ar sa sota faglar, helt underbart charmiga! Sa den hoppade runt dar i traden och gjorde bergsbestigningen vart det att komma dit.
Den sista dagen spenderade vi nere vid hamnen dar det faktiskt fanns andra manniskor! Sa vi kom ur var isolering och konstaterade att det var ganska bra anda utanfor vart lilla tomma hotel. Jag tycker Koh Phangan har lite ofortjanat daligt rykte. Alla tycker att det bara ar massa partymanniskor och turistat och fullmoonparty men det blir ju vad man gor det till. Undviker man bara Hat rin och aker upp mot norr ar det som ett eget litet paradis.
Nar vi gick forbi ett massagestalle gick vi in och bad om fotmassage(for det kan ju inte bli fel..eller?) Och fick genomlida 1 h missahandel. Vid ett tillfalle var jag tvungen att kika om hon tog blodprov pa mina stackars tar men det visade sig att hon satt och tryckte pa dem med en pinne. Valdigt markligt. Sen nar man tanker fotmassage sa tanker man fotmassage, inte ben och vridningar och tryckningar med armbagar och fingrar som trycks in mellan benen i brostkorgen och div. Vid ett tillfalle(nar hon misshandlade mina benhinner) trodde jag att jag skulle spy, och nar hon gjorde yogapositioner i mina jumskar visste jag inte helt vad jag skulle saga. Till slut var det over och man sager ju att om det gor ont sa ar det nodvandigt. Faktiskt sa kande man sig misshandlad men valdigt valdigt mjuk och en hel del muskelknutar var utbankade. Ente helt vad jag var beredd pa dock...

Sen sa bar det va mot Railay for lite klattring. Vagen dit var spannade...Buss och sen fick vi byta till turisttaxi = stort lastbilsflak med bankar langs sidorna och tak. Det var bara det att den var smockfull sa jag fick sitta pa golvet och dingla ut med benen pa anden. Jag fick ju helt klart bast utsikt och kunde stirra in i bilarna bakom oss. Det var jattevacker nar vi narmade oss med stora berg och skog som vi akte igenom. Sen blev vi dumpade vid piren och fick vada ut med all packning till batarna ute i vattnet(sjukt lagt lagvatten gjorde att de var 500 m ut i vattnet men i grunt vatten). Och jag sager vada, men det var snudd pa att vi simmade for vattnet nadde halvvags upp till laret och mer en en gang trodde jag att jag skulle drutta i med all packning. Vi kom upp i baten(trots manga svordommar och utbristningar serious, are we gonna walk to the boat?! But it's deep in the water!) Chaufforen tog oss sen till Railay och passade pa att krascha in i en annan bat nar vi lade till, varpa batens agare kommer gaendes med ett elakt ansiktsuttryck och vi fick klara oss sjalva medans de kikade pa skadorna.
Railay var fint men fullt av speedos, som jag inte har mkt till overs for. Valdigt turistat mot vad vi vant oss vid och jag blev shockad over hur manga svenskar som var dar. Men det var fian strander och massa berg och fint. Vi klattrade upp till en viewpoint och tog oss sen pa nagot satt ned till en lagun. Nar vi stod pa botten och tittade upp sa fattade jag inte hur vi tagit oss dit(eller hur vi skulle ta oss tillbaka...). man var tvungen att hissa sig ned med rep nedfor 90 graders vaggar och klattra dar man inte borde klattra men vi klarade det. Det kom 2 norska pojkar ned dit ocksa pa kanske 10 bast och helt sjuka pa att klattra. Men de andra vi motte vande nar de kom till den sista 90 graders vaggen. Det var ashaftigt och som souviner fick jag en svullen bla fot, men det var det vart! Fick ta det lite lugnt bara de andra dagarna.

Efter 3 dagar tog vi oss till Hat Yai eftersom vart tha visa nastan gatt ut och en tripp fram och tillbaka over malaysias grans fixar det. Vi kom fram runt 5-6 och tankte varfor vanta? Sa vi hittade ett skabbigt hotell dar vi lamnade alla vardesaker och vaskor och satte oss pa en lokalbuss som dumpade oss vid gransen. Sen promenerade vi ut ur Thailand, over gransen och in i Malaysia. Stamplade in i Malaysia, gick runt sa vi hamnade pa departue och gick ut ur malaysia, over gransen och stamplade in i Thailand igen. 15 nya dagar i Thailand, tack tack! Problemet var bara att vid det laget hade bussarna slutat ga och vi fick ga till en gransvakt som borjade stanna bilarna in till thailand och fraga dem om de skulle till Hat Yai! Han hittade nagra unga grabbar som tog pa sig svarttaxirollen och korde oss som galningar in till Hat Yai.
Nar det var klappat och klart begav vi oss till Phuket(som alla andra svenskar i jultider), fast inte till turistphuket stranden Patong(undvik,undvik om nu kan), utan in till phuket town dar det anda gar bussar till alla turiststrander om man vill det, + till de mindre och mysigare ocksa.

Vi tog in pa on on hotell dar de spelade in the beach och fick rum nr 38, pa vagen uppfor trapporna fragar jag jakob vilket rum de spelade in i och tittar pa nyckel. Jo, mkt riktigt sa ar det rum 38 som var leonardo di caprios rum! Under de natterna vi sov dar knackade det pa folk 3 ggr och fragade om de kunde komma in och se rummet och ta kort. Visst, visst! Lite konstig situation men valdigt underhallande. Det har blivit lite av en hollywoodtur. Vi har vart pa Tha Prom dar de spelade in tomb raider och Indiana jones, vi har akt forbi James Bons Island dar de spelade in scener fran golden eye och sa har vi bott i rum nr 38 dar de spelade in the beach(och sa snorklade vi pa den on nar vi anda var igang).
Phuket blev vart aventyrsmecka. Vi Snorklade, dok och hoppade bungeyjump. Oforglomliga dagar!
Det var otroligt starka strommar och man blev inbankad i dykstegen ett x antal ganger och blev hyffsat bla men dykningen var otrolig! Vi sag sa mkt nytt och framforallt 2 leopardhajjar! Vrakdyket var fantastiskt och det var helt enkelt inget som kunde bli battre(mindre strommt kanske och battre sikt men det ar phuket vi pratar om). Man fick passa sig lite for vid ett tillfalle tog strommen tag i mig och man har inte en chans att kampa emot, det ar bara att glida med och forsoka simma sidleds ut, men det hela gjorde det lite mer till en sport. Sen simmade vi in i en grotta ocksa och sag en enorm jellyfish som blev pickad pa av ett stimm med fiskar.
Snorkla gjorde vi bade i phuket och pa phi phi oarna. Men det blev valdigt mkt aka bat och lite snorkla fast det vi sag var fint. Vi blev lite arga bara nar vi sag alla batar som lade ankare pa reven: idioter! Massa bad och hoppa fran battaket ned i vattnet, perfekt med andra ord!

Bungeyjump blev det i foorgar och det var en helt obeskrivlig kansla!!!!! Gud...jag kan inte forklara. Paniken nar du faller 50 m ned mot vattnet och hinner tanka vad har jag gjor har jag gjort!!!! Forst blev benen inlindade i nagot som sag misstankt ut som paddar man lindar in hastarnas ben med, sen spande de fast ett rep mellan och runt benen och sa fick man hoppa jamfota in i en bur som tog en upp till toppen och sa 1,2,3 hopp! Man kande att man levde om jag sager sa! Vi tog ett hopp till sen och hoppade bada samtidigt vilket gick asfort nar det blev dubbel tyngd! Skitkul var det!

Just nu kanns livet valdigt bra, jag har gjor det jag ville gora pa resan och sett det jag ville se. Kan det bli battre? Just nu sitter vi pa ett intenetcafe i Bangkok och vantar pa vart rum. Vi kom hit 5.30 pa morgonen och vart rum borde vara fardigstadat snart. Jul i Bangkok! Det blir en upplevelse.
God jul allihopa!!!!

Nog av Phnom Penh, galen Italienare, dodsangest i Bangkok och trasig buss....

...de sistsa dagarna har vart handelserika!
Jag backar bandet lite:
Efter 5 dagar i phnom penh, efter en tuktuk tur ut pa landet och ett gammalt tempel, berattade jag for Jakob att jag hade kanslan av att om vi inte akte darifran snart sa skulle vi do i en trafikolycka. Tur nog hade han exakt samma kansla sa vi bestalde biljetter darifran samma kvall. Jag han nse 3 manniskor ramla av sin vespa och en otroligt-nara-krock, men vi tog oss darifran innan vi behovde uppleva nagot varre!
Resan till Bangkok(alla vagar gar till bangkok verkar det som...) var...speciell. Forst lokalbuss till gransen dar jag strategiskt valde fonstersatet medans jakob fick gangen och med den stirrandes manniskor och klangiga barn pa kopet. Sen fick vi fint promenera over gransen, ga igenom knarkhundar och proppa in oss i en liten minibus med andra turister. Daribland fanns det en arg italienare och en fransk retsticka. Italienaten var psyko kom jag snabbt fram till och det forsta han gjorde var att forolampa fransyskan och sen var livet igang. Fransmannen och italienaren hade valdsamma diskussioner och m,er an en gang trodde vi de skulle ryka ihop. Stamningen var minst sagt tryckt och jag skruvade upp mp3n pa full volym. Nar sen franskarna har hoppat av sa sitter italienaren och gor gester och tecken och ser ut att prata sa jag tar ur lurarna och mkt riktigt: hyan sitter och for ett samtal, med sig sjalv, i sakert 10 min.
Till slut var i framme i bangkoik, khaosan, fixade biljetter darifran direkt och akte sen och sag pa Christmas Carol med 3d briller pa MBK for lite julkansla. Pa tuktuk vagen hem akte vi med en galen horminstnt grabb som korde om taxibilar och tyckte kvallsbangkok var hans formel1 bana. Jag satrt hela tiden och tankte: vi kommer do, vi kommer do! En bil som kom korandes fran en sidogata missade oss precis och jag fick irrationella tankar som : och jag som inte hoppat bungeyjumop annu! i mitt huvud...
En natt i bangkok blev det och kvallen efter satte vi oss pa bussen till Chompon for att sen ta bat till Koh Pangan. Vi resonerade att efter full moon party ar nog on tom.
Pa nattbussen dit gick bussen sonder 3 ggr vad jag var medveten om. Formodligen markte jag inte de andra gangerna. Vi forstod in te varfor bussen stannade och nar vi hade statt stilla ett tag sa gar vi ut och ser delar av motorn ligga pa vagtenb och savrt rok ryka ur motorn. En amerikan star och pekar pa motordelarna och sager: tror ni det dar ar viktigt?! Det slutade med att vi satt och pratade med honoim fram till kl 2 pa natten, han var otroligt intressant och inte alls amerikansk av sig! Han skulle till kho tao och ta divemaster sa det var var typ av manniska. Han hade flyttat runt mkt med sin familj nar han var ung eftersom hans far jobbade i millitaren och massvis med historier att beratta.
Resan borjade kl 18 dagen innan och kl 14 var vi iland pa koh pangan! Lite latt resa sadar....Det roliga var att vi iland valde en snubbe(bland 50 andra skrikande) spm korde oss till ett avskjilt stalle norrut. I bilen kommer det fram att hans bror bor i Uppsala(traffade svensk tjej och hamnade dar) och han kor oss til samma stalle jag bodde pa fopr 2 ar sen! Inte samma hotell men samma strand, hotellet brevid!
Sa har ar vi nu och tar igen oss och livet ar underbart!

RSS 2.0