Hektiska dagar

Tankte passa pa att skriva att jag lever trots min franvaro fra bloggen.
Har hunnit ta buss till kuala lumpur \malaysia. Otroligt otrevlig chauffor och aske fastnade vid grensen och blev indragen pa kontoret eftersom han ikke hade sitt immigrationspapper. Massa hysteri ovr detta men sen kom han lugnt utstrosandes igjn - allt han behovt gora var att fyllla i ett nytt papper....puh!
elskar den standen! Massa folk, shopping och fart hela tiden. Bodde i cho\inatown pa red dragon guesthouse - ascoolt stelle. Skitstorta lokaler med hogt i tak och storbildstv nere, galla ryssk vittrad stil men pa noet sett veldigt hemtrevligt. Rummen vi sov i var dock en fonsterlos cell med temp pa ca 30 grader men det er sant man tar med ett smil nar man bara betalar ca 38 kr per natt! Ske\a verkligen tillbaka dit fler ganger. Menniskorna var helt galna, vi var de enda skandinavierna i princip och de bej\handlade oss som exotiska djur. Vi blev totalt utstirrade, utropade och erbjudna allt fra veskor, klockor till pojkvenner och giftermal. Jag nojde mig med att kopa kleder! Helt galna dagar fick vi der.
Sen tog vi tog genom hela malaysia med tog och akte forbi steder, djungel, berg och risfelt innan vi aterigjen befann oss pa thaimark. Toget var ett sant dar gammalt godstog som man ser i filmer med fonster som dras ned och hanna satt mestandelen av resan pa trappstegen i gangen och kikade ut(inga dorrar fanns det..)Fick resa runt grensen for det var inte sekert att dra over den nordvestra men till slut er vi hemma igen!
Thailand is were our hearts belong!

Team Kultur

Har nu fatt sa mye singaporiansk kultur att det recker for 10 ar framover. Massa hinduistiska och buddhistiska tempel, moskeer, museum osv till bristningsgrens!
Topp var nog i alla fall 10 courts of hell. Omrade med uppbyggd gamal kinesisk mytolog som kan beskrivas som: helt utanfor noens fantasi, mytologisk kitch och mindfucking. Har aldrig sett noet liknande i hela mitt liv - kitch ner dt er som mest udda och best.
Drog till Little india alene idag och uppteckte att det pa sondagar er Big India. Folk overallt, bilar kom ikke fram pa gatorna och massa indisk musik overallt. Kjempeflott. var den enda vita kvinnan der och blev litt utstirrad, ikke elakt dock. Fann en marknad utan turister och strosade fornojt omkring ett tag. Det er sant her man vill se! Det er sadant jag vill uppleva.
Drar till malaysia, kuala lumpur 22.30. Har endrat vara planer igjen(vilket sker hela tiden beroende av veder, humor och blodsockerfall) och dar dit en natt. Kuala lumpur blev det mest for att det er enklast att ta sig dit och dar vidare derifra. Sen kanske trecking i djungeln nore dagar i och sen...? forslag noen? kanske thailand eller ostra malaysia. Men vi far ikke korsa thai-malay grensen i ost for det er lite konflikter och UD avrader. Sa da maste vi ta oss tillbaka till vest igjen, darav reseendringen av tagtrippen. Sant som sker.
Bye bye Singapore!

12345, 123 - vart fan er alla?

Har pa senaste tiden haft lit svart att halla ihop gruppen. Helt plotsligt er 2 borta, ibland alla och ibland tappar vi en menniska.
Vi manglar en!
Tellar du mej?! Jeg er fan 12 ar eldre en deg!
Vart er Hanna?!
Nu gar jag!..

..hors stendigt sen vi kom til Singapore. Jag vet ikke om det er vermen(35 grader skuggan), alla mennsikor byggnader och trafik eller vad det er. Omojligt er det att halla ihop her i alla fall.
Vart i china town, pa design museum(jag och hanna sov utanfor i en park som versta uteliggarna medan de andra var inne och var kultiverade ) och rennt runt som gal hela dagen. Kollektivtrafiken her er helt otroligt bra sa man flenger runt overallt via metron och bussarna. Hanna satt och rotade i veskan pa metrostationen efter sitt kort da en i personalen tecknade at oss och fragade vad vi drev med - trodde vi skulle sprenga dem i luften - herreguuuuud vad folk er paranoida her...
Har uppteckt 20 "dolda" overvakningskameror under dagen.
Imorgon drar vi her ifra, de andra (forutom emelie da som just nu forhandlar om en kamera) vill ocksa herifra. Vi ska ta djungel railway trail genom malaysia och stanna vid ostkusten vid havet nan dag, sen tillbaka till thailand igjen.
Lengtar till thailand der man kan andas!

If you see any suspisous looking person......

If you see any suspisous looking person, please contakt the staff.
if you see any suspicous act or object please contact the police.

Pa metro TV:n rullar propaganda om tagsprangning och alla beds halla ogona oppna efter skumma typer och folk som lamnar vaskor efter sig. Better safe than sorry forekommer ofta och pa immigrationskortet star det att singapore is one of the countrys that has death penaltries . jippi! Tack for att vi fick komma.......
Att spisa i Metron, roka pa offentliga platser, kontakta tunnelbanapersonalen i onodan, spotta pa gatan kostar 5000sing dollar. Det er forbjudet att skrapa ner och att slanga tuggumi utanfor papperskorgarna - aterigjen ett brott som straffas med boter.
Velcome to Singapore
Ett veldigt rent, drogfritt, fredligt land med lag kriminalitet. Overvakningskameror overallt, regler for det mesta, linjer pa overgangsstallen for de som ska passera fra venster resop  hoger, 2 rutor pa varje rulltrappssteg dar 2 pers ska sta inom vardera. Det forsta som slog mig var hur tyst och otroligt rent det var har. Vi har nu vart har i 2 dagar och jag har kommit fram till foljande:
Menniskorna har har det bra. De har det bra stallt och kenner sig trygga. Vi har ikke sett nagra uteliggare eller dyl och hela landet er en enda stor storstad a la Chicago. sa vad er fel? Varfor far jag en sadan obehagskensla ibland?
Jag vet ikke, det kanns bara sa hjerntvattat. dessa mennsikor har vuxit upp med sadana regler for ditt och datt och anpassat sig fint till landets mallar. De er for prydliga, for perfekta och for reserverade. Sjelv gar jag runt mest och tenker pa att ikke av misstag bryta nagon regel. Ar det samma for dem? Skulle ikke vilja bo her i alla fall. Gillar ikke storebrorssamhellen, det er sa inskrenkande pa den egna personen. 

Missforsta mig ikke; det er ett otroligt fint land med massa att gora, vill man shoppa sa er det hit man ska resa. Vi bor pa sleeping sam's B&B i Kampung Glam. Sover i sovsal pa detta fina stalle. Veldigt mysigt. har vart i Little India, pa nattzafari (spreckte dagsbudgeten rejalt men jag fick se tiger, lejon, hyena, leopard, ozcelot, elefant, giraff, noshorning osv i all oendlighet - otroligt faschinerande att se alla dessa mitt i natten), vandrat runt pa massa kopcenter samt varit pa hardrock cafe (alla som vet lite om Evis fattar).
Men jag vill ikke stanna her lange. Ju forr vi dra desto bettre.


Diver, diver, I'm a rescue diver....

Diver, diver, I'm a rescue diver. Are you OK? Drop your weights and inflate your BCD.
Det har varit en vanligt forekommande fras de senaste dagarna. Jag ar nu en rescue diver efter nagra dagars intensiv teori och stress. Hade en helt galen instruktor som tyckte rescue kursen var roligaste kursen att undervisa i eftersom man far skrika pa folk samtidigt som man kan dricka kaffe och ta en cigg...
Helt galet sjukt har det varit men kjempekul ocksa. hamnade i en grupp bestaende av tva italienare och en overentuastisk kanadensisk kvinna. Nagra mordforsok, skrapsar, bett och psykbryt senare sa har vi alla klarat kursen och er overrens om att det varit den mest givande hittills.
Vi tog med oss kanadensaren ut tva kvallar irad och hade kjemperoligt. Hon smittade verklligen av sig av sin positiva energi. Vi dorg pa dragqueenshow och skrattade sa att vi grat nar aske blev lite latt sexuellt trakasserad av de pa scenen.

Igar tog vi trots sjoovader baten  (vi kommer do, vi kommer do!!!!!!!! utbrasts det) till nan stad och fick sen byta bussar 4 ggr och trycka in oss 4 per pa ett 2-sate i 4 h till phuket. Har stannar vi i natt och imorgon blir det flyg till singapore. men det ska bli storm i burma igjen (10mil harifra) sa vi far se om flyget gar. Vi tror det. Det var lite ledsamt att saga hejda till vara burmavenner pa easy bar i koh tao. De har vart genuint trevliga mot oss och velkomnat oss val. Lovade att komma tillbaka och fick en t-shirt av dem.

Efter singapore blir det malaysia. rapporterar mer senare!

mer dykning, galen utekvall och en haj

Senaste nytt:
Jag och aske er nu advanced dykare, blev klara igar! Det har vart jattekul men det er en hel del plugg sa det har vart slitsamt ocksa, men lett vert det! Vi fick ju bla se en japan som tog lort under vattnet bli attackerad av en triggerfish som bet honom i fenorna! Otroligt underhallande.Sista dagen hamnade vi i en grupp med en helt galen engelsk kvinna som tom instruktoren blev lite less pa. Vi brot ihop i vart horn i klassrummet i skratt/gratanfall efter att ha statt ut med henne hela dagen. Gar hon ikke pa speed sa vet jag ikka vad det er for fel pa henne.
For ovrigt kallas jag Fishy eftersom jag ikke brukar noen luft nastan under vattnet. De trodde det var fel pa luftmataren men de kom farm till att jag helt enkelt var en fisk.

Igar firade vi med att dra in till Sairee. Helt galen kvall med otroliga eldkastare och massa dans pa stranden i vattnet till manskenet. Hela baren stod till sist i vattnet och dansade och vi kom ikke hem forran kl 3 da vi tog ett kvallsdopp i det 30 gradiga vattnet! Crazy holliuday people - som de kallar oss.

Idag har vi legat doda pa stranden och snorklat lite. Jag sag en bebishaj och blev helt galen och simmade efter stackaren tills den undkom mig! Emelie fick panik nar hon nastan simmade in i en triggerfish, det bjod pa dagens skratt.

Pratar lite lost om vad vi ska gora efter det har, dags att dra snart men inget bestamt en. Vi far se vad som sker.

Bland fiskar, backpackers och rosa venner

Nr1. jag maste bara redogore for den otroligt fantastiska resan hit.....Buss gick helt ok, sen belv det katamaran pa sjuhelvetes vagor. Nar vi satte oss i baten sa borjar de med att redogora for utgangarna och sager till oss att racka upp handen om vi behover krakas sa kommer folk och hjelper oss ut sa att vi inte ramlar pa vagen. Ok, fine..men varfor skulle man behova spy, tenker jag. Emelie hade redan tvingat i oss aksjuketabletter och jag blir aldrig aksjuk. Jag ska ratta mig sjelv: blev aldrig aksjuk forr.
Efter 10 min er det hander overallt i luften och folk flyger ut pa deck for att spy overallt. Jag kampar med mig sjalv i 30 min och forsoker till och med sova (vilket nog var det versta jag kunde gora) men maste ge upp och recker panikartat upp handen. Vid det her laget er 1/3 av baten i spyposition och ingen kommer och guidar mig ut for alla er der ute och forsoker se till att ingen ramlar i eller spyr pa baten. Sa dar stod jag i led och spydde i kapp med resten, sjonk sen ihop i en rephog lite apatiskt och blev sen slapad in av en venlig thai nar baten skulle ga i land.
Blev du aksjuk? Fragade emelie ner jag kom tillbaka.´Nejda...jag blir aldrig aksjuk...

Nog om det!
Nu har vi varti Kho tao i ca 7 dagar och vi funderar pa att aldrig komma hem. det er sa underbart har. Inte sa mycket turister, inte sa mycket affarer ingen stress och bara massa glada manniskor som alla er har for att dyka. Pa kvallarna ligger man pa kuddar vid vattnet och lyssnar pa musik eller ligger inne pa restaurangen och kikar pa fakefilmer pa storbildstv.
jag har tagit min openwater kurs och detvar helt otroligt. Jag har fatt en ny, dyr och helt fantastisk hobby. jag tog den pa engelska for da blir den mer internationell och detvar inga problem for instruktorena har er jattebra. Det var skitkul och pa mitt 3.e dyk sag jag och simmade jag med en VALHAJ. Det er helt ofattbarat. Folk maste vanligtvis fa vanta flera ar pa att fa se en san, min instruktor sag inte en forran efter 400 dyk... Alla blev helt tyokiga och ner den kom tillbaka och simmade vid ytan runt var bat kastade sig alla i igjen med bara dykmasken och simmade ratt over den. Vissa hade en fena och andra hade vatdrakten halvt pa...helt galet. Sen gick vi runt med fjantiga smil resten av dagen. Annars har jag sett stingrockor, scorpionfish, boxfisk, angelfish, batfish, parrotfish, barrucudas osv....det er fantastiskt att bara glida fram dar under och upptacka denna nya varld.
Tyvarr hoppade hanna av. Det passar inte alla och om man inte vill sa ska man inte gora det. Det er inte helt latt och jag tyckte ocksa att det var lite obehagligt i borjan men det gick over for mig. Nu haller aske pa med samma kurs sa om han \tar klart den ska vi ta advanced kursen tillsammans.
Det er vi som statt for underhallningen her. De har nog fatt manga skratt at var grupp.  Hannas och emelies har blev gront, emelie fick flasklapp, min drakt gick sonder, hanna laste in sig pa toaletten och en thai fick sparka in den och for tillfallet er vi knallrosa eftersom vi pa nagot mystiskt satt brant oss nagot sa javligt. Lite citat:
har du last jonas gardell?
-Va? om danskar er snall?
(pa kvallen pa easy bar.....)
This is a very special group. Things happens that never happened before.....(instruktoren efter forsta dagen)
Linn...what have you done!!! (Det gick tydligen inte att gomma att jag for tillfallet er grisfargad)
Blow me up! (jag nar hanna blaste upp min BCD)
Du ska vi dra in till ett lite storre stalle. Vi har order om att inte vara i solen idag (som om vi skulle vilja vara det med denna smarta...)sa da blir det upptacktsfard istellet.  

RSS 2.0