Snö, snö och lite mer snö...

Det som har hänt den här veckan är att det har snöat. och snöat. och snöat.
På väg till jobbet i måndag morgon uppmärksammade jag en del udda saker....för det första så körde ganska månge bilar på fel sida av veien - bara för att kunna ta sig fram (detta var ju i och för sig ganska tidligt och det var inte så mye trafikk men ändå...) För det andra kom det fram en massa skotrar som alternativt fordon och för de tredje så plockar de galna norrmännen fram skidorna och - nej, jag skämtar inte - åker skidor till jobbet... I en nedförsbacke susade det förbi inte mindre än 5 galningar på skidor förbi mig. Only in Norway....

Annars har veckan vart massa jobb - som vanligt. Jag är hyffsat less på att jobba ensam nu men som tur är var det ju sista veckan så jag ska tillbaka till food court imorgon och får äntligen jobba med tjejerna igen! Jag har saknat dem massa. Det är ganska deprimerande att jobba själv, att inte ha regelbundna tider och att aldrig veta när man får sluta. Det har ju vart bra också med massa övertid och en pause fra de otacksamma studenterna men det har inte vart "lätt värt det" (som vissa skulle uttrycka det...ni vet vilka ni är...). Det ska bli skönt att inte vara den som alltid är sist kvar på bygget och som får gå runt och prata med sig själv så där i 3 timmar eftersom alla andra för länge sen gått hem. Jag har i och för sig blivit bra polare med han som städar nattskiftet, det är ju bara han och jag där på kvällarna och han kallar mig för "syster mi". Trevlig prick..lite udda kanske men vem är inte det?

Tjejerna hemma tycker också det blir bra att jag taggar ned lite med jobbingen. De har tjatat lite på mig att jag ska säga nej till skitpassen jag fått men jag är ung, dum och girig och har inte helt lyssnat på dem. Nu får jag tid över att umgås med dem också! När jag kom hem häromdagen var det VM på tv:n och Gry hade fått infall och bakade blå och rosa muffins. Man vet aldrig vad man kommer hem till!

Nej. dags för söndagsfilm, röstningen om vad vi ska se börjar nu!

     (måste lägga upp bilder på vårt hemmabakta pepparkakehus som idag ,tyvärr, till slut rasade helt efter att tappert stått i 41 dagars tid!)

    (vår balkong..någonstans under snön...)
   (grys färgstarka muffins)

Tårgasdränkta oslo

Den senaste tiden har vart lite turbulent här i oslo. Fredliga demonstreringar har brutit ut i gatuvåld, förstörelse och tårgasspray från polisens sida. Det har faktiskt vart så att man undvikit sentrum för att inte av misstag dras in i det.
Stackars pojkvännen till marte bor i närheten och har inte kunnat gå ut ur huset utan att tårarna börjar rinna för all tårgas!
Det är så oerhört onödigt tycker jag att förstöra något som ska vara en fredlig demonstration för fred, och så blir det så här. Men det verkar i alla fall som om det värsta har lagt sig nu.

Veckan har vart lite slitsam med massa sena pass vilket jag avskyr. Men det är bara en vecka kvar på konferensavdelningen nu och sen ska jag ut i food court igen. Nackdelar finns det gott om där också men då har jag i alla fall en sluttid och samma tider hela veckan + att jag får träffa tjejerna igen som jag saknar massa! Jag har kännt mig lite ensam så det ska bli bra att gå tillbaka till "smurfuniformen" igen!

Helgen har vart mysig men gått för fort! Vi har åkt skridskor och suttit och druckit te utomhus med filtar om oss, gått i viglandsparken och tittat på alla knäppa statyer av nakna människor, haft filkväll hos silje där vi såg greese sing-a-long och grey's anatomy på projektorskärm och gått på bio. Väldigt trevlig kväll men när vi kom ut från bion så var det plötsligt snöstorm och 50 cm snö ute! Så vi fick pulsa i snö hem och kom fram till att vintern nog inte är över ännu....Fortsätter det
så här så blir det pulkarace nästa helg!   


Så var det 2009

Jaha, så var man tillbaka i lilla Oslo igen då efter lite sverige sightseen i jul och nyår. Kaosartat fort gick det då jag både var i uppsala och sen i örnsköldsvik med fullt schema. När jag klev in i hallen i vår lägenhet i Oslo var det skönta att vara tillbaka och få andas lite! Efter semestern behöver jag semester...

Tågresor är väldigt intressanta har jag upptäckt. Man sitter på ett tåg (nattåg i mitt fall) med en massa människor i massa timmar och det finns massa oskrivna regler som alla följer.
1. Du ska inte titta på folk, vid ögonkontakt : se fort bort och låtsas som ingenting!
2. Du ska inte på något sätt nudda de andra medpassagerarna, inte ens när du ska försöka sova!

Ganska intressant tyckte jag när jag satt och observerade detta. Men runt 2-3 på natten började allt det där fösvinna och tjejen som satt brevid mig började smått sova på mig för att sen helt sova på mig. Väldigt varmt blev det eftersom jag blev lite intryckt i elementet .

Jag har jobbat en vecka i sträck för att nu äntligen idag har fått vara fri. Sen börjar det imorgon igen...men då blir det vanliga nordmansveckor igen.
Sön var det barnkalas som jag lite lätt motvilligt jobbade på.
Jag överlevde på något sätt de 200 barnen och hade något nedsatt hörsel när jag kom hem på kvällen...
Mån-ons har jag jobbat på konferensavdelningen helt själv = tråkigt, vem ska man prata med? Som tur är har de andra tittat förbi lite nu och då för att socialisera med mig - annars hade jag blivit galen. Tors-fre har jag jobbat inne i köket på en annan kantin i Nydalen. Jag blev lite irriterad över att det inte fanns något att göra och påminde chefen min att jag inte tänkte vara fri tor-fre och att jag faktiskt hade kontrakt på heltidsveckor.. Så då fixade hon kökstjänst åt mig! Lite kul var det att hoppa in så på ett nytt ställe och det gick bara bra. kantinen var för kontorsnissar i ett flashigt kontorslandskap men lite i jämfört med BI och deras studenter. Folket var väldigt snälla och roliga med lite lagomt sjuk humor! Chefen var grym på att snacka stockholmska - han lät som Van Heden i jönsonligan och braverade ganska mye med det.
Igår jobbade jag på BI igen då massa kursmänniskor skulle ha mat och idag har jag vart död. helt slut.

Nu blir det massa film och popcorn med tjejerna.

RSS 2.0