Som vanligt bjuder norge på överraskningar...

Jag hade nästan helt bestämt mig för att stanna i sverige när allt blev så krångligt med oslo men när man så fort blir erbjuden jobb på ett ställe så nära tjejerna så kan man bara inte tacka nej. Inte med tanke på att jag trivdes med de som intervjua mig och att sverige är dött på jobbfronten.
Så oslo blev det igen, vem vet, jag kanske hamnar till slut för av någon anledning kommer jag alltid tillbaka.

Jobbet jag sökte var ett kassajobb på ica, soft tyckte jag, bra OB och kassavana har jag ju. Men jobbet jag fick var i ferskvarudisken, vilket ju var lite mer intressant men mer att lära sig. På min första dag på jobbet fick jag dock veta att det inte heller skulle bli mitt jobb, utan att jag var den nya brödansvariga....Så i 4 dagar fick jag upplärning av en söt svensk tjej från Vendel(!) som inte heller hade koll eftersom hon var ostansvarig och bara fått ta över innan hon slutade själv...Så brutalt inkastad blev jag med sjuttioelva olika leverantörer, returer, svinnlistor, 30 olika brödsorter jag ska steka varje morgon, märkning, packning, jäsning av bakerivarer och gräddning, varuuppackning, leveransmottagningar, beställningar på vissa dagar för vissa saker osv....Okej om jag hade jobbat lite med det men att komma som helt ny OCH ansvarig har vart lite...hektiskt...Men kul är det. Norge bjuder ju som vanligt på överraskningar och utmaningar och denna gång är inget undantag.
Personalen är väldigt ung och trevlig och det roligaste är att jobba helg för då är det full bemanningsstyrka och massa roliga mänikskor. Jag tror det kommer bli bra, jag har redan slutat drömma mardrömmar om bröd som jagar mig så det är positivt. Helt slut är jag men det är för att jag börjar jobba kl 6 på mornarna! Vilket betyder att jag slutar runt 14-15 beroende på hur mkt det är att göra så jag får se solen OCH ha massa fritid! Inte illa!

Katten har vuxit massa och börjar acceptera mig nu, fast totalt galen är hon. Häromdagen blev jag anfallen nr jag låg och sov och fick springa runt och krypa in uder sängen och jaga ut henne. Galen rätt och slätt! Jag och Gry var lite kreativa och borrade upp en skruv i varje ände av rummet, trädde på en hampatråd och hängde upp gardiner på tråden; voliá, 2 rum i 1! Så så är den nuvarande boendesituationen tills marte ska ut på äventyr och jag tar över hennes rum. Nu ska jag bara lata mig efter en hektisk vecka!

RSS 2.0