Uppdatering

Hallå alla människor
Nu är jag tillbaka efter 3 ve tystnad.
Under tiden har jag hunnit blivit ett år äldre och lite (?) klokare.

Födelsedagen startade med att jag klev upp kl 5 eftersom jag var tvungen att resa på jobb redan kl 6. I den kolsvarta hallen trasslar jag in mig i något som hänger från lampan och en yrvaken sekund undrar jag om det fatiskt är spindelväv. I badrummet upptäcker jag att det är serpentiner och det hänger i hela lägenheten - i lampor, i dörröppningarna, i taket, alla fästa med små norska flaggor. Det låg(och ligger fortsatt..) dessutom ca 50 st ballonger spridda överrallt! Tjejerna hade vart uppe och pyntat efter att jag gått och lagt mig så att det skulle vara fint när jag gick upp!
Masade mig i alla fall på jobb och när jag om hem blev jag firad i riktig barnkalas- stil med ballonglek, glass och presenter.

Annars har jag jobbat och det blev en del extra förra veckan på konferensen då jag fick stå och hälla upp champagne i 2 timmar och hindra stöldförsök av flaskor från de "sofistikerade vuxna affärsmänniskorna". Herregud, vissa människor kan inte bete sig och tror de står över allt och alla!

Så har jag haft spännande färgningsförsök på mitt sol- och klorblekta asien hår vilket slutade i en fin ljus kyckling gul nyans! Bildbevis finns men de ska jag inte visa för någon de närmaste 10 åren. Jag bjöd ju på underhållning i alla fall för mina lägenhetskamrater och jag gick, helt ovetande om hur förjävligt det egentligen såg ut, till affären och fick ett smärre slaganfall när jag kom hem och kikade i det då torra håret. Nu är det under kontroll i alla fall och jag smälter inte längre in i en kycklingfabrik.

PÅ senaste tiden har jag faktiskt längtat hem lite. Jag funderar på om jag inte passar i storstäder för jag längtar till att kunna springa eller gå i skog, att kunna vandra i berg o.dyl. Antar att man inte uppskattar sånt förrän man inte har kvar det längre men i stort sätt trivs jag väldigt bra här.

Snart ny vecka. har jobbat här i snart 2 månader, tiden går fort!

Internetkapning

Yes! Har nu smugit mig in på grannens internet...igen...
Vi har fortfarande problem med vårt och måste skaffa en router innan det ska fungera. Gry har en hemma så nästa gång hon hälsar på där så ska hon ta med den. Sen förra helgen har vår kära granne fått besök av sina 2 söner och enda sen dess har det vart snigelfart på nätet. Vi tror att det pågår massiv nedlasning av filmer och div. man kanske ska knacka på och fråga vad de laddar ner? eller när de är klara...

Jobbet flyter på i alla fall. mina 2 veckor i juice och smoothiebaren är nu över, vilket är tur för på slutet där började jag låta som Lena veckan innan : jag hatar det här jag hatar det här! Massa småtjafs och skit som att juicemaskinen läcker och bildar pölar på golvet, att det är stopp i vasken pga allt fruktkött, att du konstant är röd eller blå om händerna, att allt ska skruvas isär och tvättas, att det tar 2 timmar att stänga ner allt, att allt kostar 31.72 eller 42.14 osv... alla som jobbat där får lite psykbryt på slutet och jag var inget undantag. Vigdis kom och luskade lite om jag ville bli ansvarig för stationen och alltid vara där, jag tittade på henne och sa att nog ingen ville vara där på heltid....2 veckor räcker gott och väl.

Var på bio med nadya också - wall-E, hur bra som helst! Otroligt söt och välgjord film med en hel del samhällskritik i botten. Rekommenderas starkt! Väldigt fascinerande hur man kan göra en hel film nästan helt utan konversationer!

Alla på jobbet har vart mer eller mindra sjuka så nu i helgen har jag vart lite halvvissen. Kom hem i fredags, gick och lade mig och läste och vaknade 3 timmar senare. Kom ytvaken och frågade vilken dag det var. Jo det var fortfarande fredag...

Börjar också oroa mig över berget med tvätt som nu ligger under min säng. Jag har 2 par trosor och 3 par strumpor kvar som inte är använda. Jag hoppas verkligen vi får tvättmaskinen idag.....får lite thailand flash backs, kanske ska jag ställa mig och handtvätta och sen hänga upp allt på tork lite överrallt i lägenheten.

Annars är det regn, regn och regn i oslo. Vilket passar rätt bra för då behöver man inte känna att man måste göra något. På söndagar brukar vi ha tv kväll. Det går 3 serier på raken som vi följer och sen 3 filmer på kvällen i rad. Slappdag!

Hade bra!

RSS 2.0