Chang mai, leka apa och bergstur till Laos

Dags for uppdatering!
Vi drog till chang mai(norra thailand) med nattbussen och kom fram kl 6 pa morgonen i sporegn... Hittade en tjej fran nederlanderna och delade tuktuk med henne in till city till ett guesthouse vi sett i LP:n. Framme sa var det stangt...slutade med att vi lag och sov pa packningen i over en timme utanfor receptionen! Under den timmen valler det in mer folk som redan bokat...sa det gick inte sa bra.
Ut i sporegnet igen alltsa, men vi forsokte halla modet uppe och humoret pa topp, "lite regn skadar inte"... Hittade till slute ett asstort guesthouse pa 4 vaningar som vi under vistelsen inte sag nagra andra pa, forutom nar vi skulle lamna stallet!
Chang mai var mkt battre an Bangkok, otroligt mysig stad som vi vandrade runt i. Pa min fodelsedag akte vi upp i bergen, in i regnskogen och akte linbana 20-40 m ovan mark. Obeskrivbart! Hamnade i en grupp med israeler(mkt trevligt folk) och tillsammans tillbringade vi 3 h svingandes fran trad till trad, over hangbroar, ned och uppfor spiraltrappor runt traden osv. Guiderna var galna och verkade tycka att de hade ett hyffsat nice jobb!

Sen bar det av mot Laos, 7 h minibuss resa (dar vi for forsta gangen traffade 2 svenskar!), overnattning mitt ute i ingen stans, leta reda pa mekongfloden och den officiella checkpointen, aka over floden, pappersifyllnad och pass/visumkoll sen 13 h minibuss resa till Luang Prabang! Och nu ar vio da antligen har! Resan med minibussen hit var...annorlunda...upp och ned for berget med mer hal i backen an vag och med 3 chaufforer som sjong med for full hals till deras cd, guppandes upp och ned och kastades runt som bara den! Har snackar vi i samma stil som guatemalaresan upp till bergen....
Kom fram till luang prabang med inalvor som skakats loss fran deras plats men valdigt nojda att antligen vara har! Vad jag kan saga om Luang Prabang ar: avslappnat, vackert, helt annorlunda fran thailand och helt enkelt underbart! Har atit frukost vi mekongfloden varje dag och vandrat runt och tittat pa allt. Ganska litet stalle men helt perfekt. Hyrde cykel idag och trampade pa som galningar uppfor bergsbackarna under hejjarop fran de bipasserande i tuktuk....kom till slut fram till ett vattenfall, inte det vi skulle till men vattenfall i alla fall, dar vi tog en valfortjant paus. Imorgon ska vi nog till en grotta och hitta nagonstans att bada for det ar galet varm!

Tacktack alla som grattade mig pa fodelsedagen! Det var en minnesvard 21-arsdag!

Nu hoppas jag att det gar igenon denna gang da det forra gangen blev stromavbrott! ps, inga bilder det gar for segt!.ds.

Kommentarer
Postat av: Emelie :)

Grattis i efterskott gumman!!!



Låter som ni har det bra, och kan glädja er med att resan till vang vien är lika mycket upp och ner, helt underbar utsikt, men får ni samma "lokalbuss" som vi hade, tar det en evighet att komma fram, hela mittgången var fullstaplad med rissäckar vilket gav bussen en medelhastighet på 25 km/h :(

Men, men, skriv ofta här, är jättenyfiken, och ha en underbar resa nu! (Och fantastiskt att höra att Jakob äter vegetariskt, trodde jag aldrig skulle ske!!!)

Kram :)

2009-09-22 @ 18:31:15
Postat av: Mamma Mu

Hej lilla hjärtat

Vad skönt att höra ett livstecken från er och att ni har det bra. Chang Mai är ju där farbror Kennet bygger sitt hus :-)

Vi skickade ett stort grattis på födelsedagen på mailen, hoppas att du fick det. Kram från alla här.



//Mamma

2009-09-24 @ 08:38:07
Postat av: Kenneth

Nja Mamma Mu



Vi har byggt vårt hus liiite längre österut utanför Udon Thani ;)



Verkar vara en trevlig resa du gör Linn, du har sett mycket mera av Thailand med omnejd än jag fast jag firar 10år med Thailandsresor nu i år det blir ju mer famileliv för mig.



Får ta igen det senarare när vi flyttar ner mer permanent,anländer Bangkok den 24/11 för 2 dar där

innan vi far till Udon.



Ha det så bra



Kenneth



2009-09-26 @ 11:40:45
Postat av: Hanna Hamalainen

HALLA, jag har forsokt fatt tag i dej, varit jatte orolig hahaha...trodde de hant nat...! hur lange reser ni runt, vad ar planerna och sa....hur gar de..aaah haha..skont att se att ni har de bra, grattis i efterskott...KRAMAR

2009-09-26 @ 15:40:51
URL: http://hamalainen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0